ijournal.cz

Vánoční dárek, který pomáhá

red Zdroj: www.lakosmetika.cz/korff-kalendar-2021-be-charity 17.12.2020 Významné osobnosti, veřejné projekty

Tatiana Kovaříková, Bára Nesvadbová, Jan Saudek s manželkou i dětmi, Aneta Vignerová, Michal Štipa, Jana Stryková, Ivo Kahánek, Nikol Kouklová a Alžběta Bartošová se za pomoci nadačního fondu Báry Nesvadbové Be Charity rozhodli pomoci Emičce Hoškové z Českých Budějovic, která trpí Pelizaeus-Merzbacher syndromem. Nechali se bez nároku na honorář vyfotit do nového kalendáře italské kosmetické značky KORFF na rok 2021. Kalendář je vytištěn ve formátu A2 v limitované edici 150 kusů, prodává se za 690Kč na www.lakosmetika.cz/korff-kalendar-2021-be-charity a částkou 540 Kč z každého prodaného kusu tak přispějete na pomoc Emičky.

Jan_Saudek_s_rodinou_charitativni_kalendar_KorffTatiana_Kovarikova_charitativni_kalendar_Korff

 
















KDYŽ SE KRÁSA SPOJÍ S UMĚNÍM

„Nový kalendář italské kosmetické značky KORFF na rok 2021 je tématicky jiný. Myšlenka a poslání, který tento kalendář nese, je propojení krásy a umění a jeho další přidanou hodnotou je charitativní účel. Oslovili jsme nadační fond Be Charity Barbary Nesvadbové a společně jsme zapojili osobnosti, které naší spolupráci přijali bez nároku na honorář. Věříme, že každý prodaný kalendář Korff 2021 pomůže v nelehké situaci Emičce a její rodině, kterou jsme společně s nadačním fondem vybrali,“říká Marie Trupiano, distributor značky Korff.


Be Charity
Nadační fond Bazaar Charity vznikl v létě 2015. Navázal tak na aktivity, které podpořily lidi s mentálním a kombinovaným postižením už více než šesti miliony korun, od vzniku statutu nadačního fondu do dnešního dne se podařilo rozdělit dalších bezmála dvacet milionů korun. Jeho posláním je podporovat dlouhodobě nemocné či jinak znevýhodněné osoby a jejich rodinné příslušníky, kteří se o ně starají. Pomáhá příspěvky na léčbu, rehabilitaci, na koupi zdravotnických pomůcek a materiálu. Fond zná příběh každého žadatele a pomáhá s konkrétními osudy. Mezi zásady patří nejen přímý kontakt s žadatelem, ale hlavně rozdělení 100% získaných finančních prostředků.


Emička Hošková
Emička se potýká s onemocněním zvané Pelizaeus-Merzbacher syndrom, v důsledku kterého trpí řadou obtíží. Jednou z největších jsou momentálně obtíže s příjmem potravy, kvůli kterým Emička dříve musela být krmena PEGem, tedy sondou zavedenou přes břišní stěnu rovnou do žaludku. Děvčátko také trápí silný reflux, špatně prospívá a musí být dokrmována nutridrinky. Nikdo zatím přesně neví, jak se bude zdravotní situace Emičky vyvíjet, nejspíše jí ale v budoucnu bude čekat rozsáhlá operace. Stupeň postižení má velkou variabilitu a v průběhu života se zřetelně mění. V popředí stojí postižení centrálního nervového systému. Do dnešního dne neumíme Pelizaeusovu-Merzbacherovu chorobu kauzálně léčit – v popředí je tak pouze podpůrná léčba, například pečlivá rehabilitace. Emička žije s rodinou v Českých Budějovicích.

Emička

Pomoci můžete koupí kalendáře nebo zasláním libovolné částky na transparentní účet fondu BeCharity. Číslo účtu: 115-564990257/0100. O poskytnutí daru Vám bude vystaveno potvrzení.


Tým kalendáře:

Produkce: Marie Trupiano, Lukáš Vilt
Fotograf: Roman Sluka
Asistent fotografa: Jiří Matula
Grafická úprava: Vladislav Yurak
Make-up: Alice Chabeau
Styling: Radek Fišer a Alice Chabeau
Lokace: Králův dvůr – Křižatky
Catering: Adela Brázdová
PR: Světlana Pospíšilová

Modely na focení zapůjčili ateliéry: Taťana Kovaříková, Michal Marek a Nuclear Fashion

úvodní strana – Jan Saudek – umělecký fotograf, malíř a spisovatel
leden – Barbara Nesvadbová – spisovatelka a novinářka a Ivo Kahánek – pianista a hudební pedagog
únor – Tatiana Kovaříková – módní návrhářka
březen – Michal Štípa – 1.sólista baletu Národního divadla v Praze
duben – Jana Stryková – herečka
květen – Nikol Kouklová – herečka
červen – Alžběta Bartošová – muzikálová herečka
červenec- Aneta Vignerová – miss české republiky 2009, modelka
srpen – Jan Saudek – umělecký fotogra, malíš a spisovatel a Roman Sluka – fotograf
září – rodina Jana Saudka – Jan, Pavlína, Josefína, Anna Marie a Matěj Saudkovi
říjen – Barbara Nesvadbová – spisovatelka, novinářka
listopad – Alžběta Bartošová – muzikálová herečka
Michal Štípa – 1.sólista baletu Národního divadla
Prosinec – Aneta Vignerová – miss české republiky 2009, modelka
- Michal Štípa – 1. sólista baletu Národního divadla

KALENDÁŘ JE VYTIŠTĚN VE FORMÁTU A2.

 

 

 

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho!

Autor

red

Zdroj: www.lakosmetika.cz/korff-kalendar-2021-be-charity