Dva roky hledání té správné receptury. Nekonečné zkoušení, ochutnávání a ladění k dokonalosti. Nápad vytvořit spodně kvašený speciál Pěkný číslo inspirovaný číslem π a uvařit ho v benešovském Pivovaru Ferdinand vznikl na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Takhle vypadá symbióza originality a české tradice, ztělesněná v těch nejkvalitnějších pivovarských surovinách. Speciální „πvO“ je vyrobené ze sladu, který si pivovar sám vyrábí. Je chmelené Žateckým poloraným červeňákem a chmelem Magnum, za studena chmelené Kazbekem a německým chmelem Huell Melon. Potěší fanoušky piv typu IPA, jejichž chuť může připomínat.
Písmeno π inspirovalo i samotnou recepturu a výrobní postup. Pivo kvasí po dobu zhruba 2π dní, zraje 29π dní a prochází teplotou π °C. Studené chmelení trvá 9π dní a hořkost nápoje v jednotkách IBU odpovídá zhruba 10π.
I když „πvO“ vzniklo pro univerzitu, rozhodně nepatří jen studentům. Užije si ho každý, kdo má rád lehkou karamelovou chuť, chmelové aroma doprovázené ovocnými a citrusovými tóny, voňavé stopy manga či vanilky s nádechem tymiánu. A taky každý, koho fascinuje písmeno π! Kde nový ležák koupíte?
Všechny informace najdete na www.peknycislo.cz.